Снимка:  Gage Skidmore, Уикипедия В обстановка на напрежение, нападки и неспазване на

...
Снимка:  Gage Skidmore, Уикипедия В обстановка на напрежение, нападки и неспазване на
Коментари Харесай

Според допитвания Байдън е спечелил дебата с Тръмп

Снимка:  Gage Skidmore, Уикипедия 

В конюнктура на напрежение, нападки и неспазване на договорните правила американският президент Доналд Тръмп и претендентът на демократите Джо Байдън се изправиха един против различен по време на първия си президентски спор. Двамата спореха по въпроси за пандемията от Covid-19, стопанската система и опазването на здравето. 

Ожесточени разногласия и спирания, които накараха водещият да увеличи глас, белязаха първия пряк конфликт сред кандидатите за Белия Дом. На няколко път Байдън сподели на Тръмп да „ замълчи, “ до момента в който самият президент заложи на тезата, че съперникът му не е направил нищо през близо 50-те години, през които е във Вашингтон, написа bnr.bg.

Допитване на телевизия Си Би Ес измежду феновете, че едвам 17 % от интервюираните считат, че дебатът е минал при положителен звук и полемиката ги е уведомила по редица въпроси, съобщи ДПА.

69 % от интервюираните обаче считат, че тонът на дебатите е бил отрицателен и споделят, че останали " подразнени и обезпокоени " след тях.

48 % от интервюираните считат, че Джо Байдън е надвил в дебатите, а 41 % са уверени, че победител е бил Тръмп.

Допитване на уеб страницата на Си Ен Ен демонстрира, че 6 от 10 интервюирани считат, че Байдън е надвил, а едвам 28 % мислят, че Тръмп е спечелилият от дебатите.

По въпроса за Covid-19 Байдън съобщи, че Тръмп не е имал проект, уточни, че е слушал специалистите си и попита феновете дали могат да му имат вяра за това, което споделя като цитира изявление, в което президентът е декларирал, че още от февруари е знаел и не е споделил детайлности. Тръмп отбрани дейностите си и атакува интелекта на Байдън.

Федералните налози на президента, минали на напред във времето след обява на " Ню Йорк Таймс " също бяха разисквани, като Тръмп отговори на обвиняванията, че е избягвал да заплаща налози с думите, че е платил милиони долари налози. Байдън изиска Тръмп да си покаже данъчните заявления.

Байдън назова президента Доналд Тръмп " пудела на Путин ", тъй като " отхвърля да каже и дума за наградите за убийства на американски военни ".

Според няколко американски медии съветски сътрудници са раздавали пари на бойци, близки до талибаните, с цел да убиват американски бойци в Афганистан.

" Всички знаят, че той е измамник ", сподели още някогашният вицепрезидент по адрес на Тръмп и го назова " смешник ".

" У вас няма нищо интелигентно ", сподели президентът републиканец, обръщайки се към Байдън. Тръмп назова съперника си " марионетка " на радикалната левица.

Дебатът продължи 90 минути без спирания за реклами като двамата не се здрависаха поради съблюдаване разпоредбите в действие по време на пандемията. Наложи се модераторът Крис Уолъс от " Фокс "   да въдворява ред и увеличи глас като изиска участниците, най-вече Тръмп да спре да прекъсва.

Диспутът се организира в миг, в който допитвания от основни за победа щати като Пенсилвания, Уисконсин, Мичиган, Аризона и Флорида демонстрират дребна преднина за Байдън. Усреднени национални изследвания на " Вашингтон Поуст " дават 8 % преимущество за претендента на демократите.

В края на дебата претендентът Джо Байдън пое ангажимент да признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Президентът републиканец Доналд Тръмп избегна този заключителен въпрос на модератора.

Доналд Тръмп не отговори на въпроса на модератора Крис Уолас за признаването на изборните резултати и за следващ път заприказва за манипулиране на вота. " Ще има измами, каквито не сме виждали в никакъв случай ", сподели Тръмп, който от седмици споделя, без да има доказателства, че гласуването по пощата ще докара до измами.
По думите на президента оповестяването на окончателните резултати може да се забави с месеци.

Първият спор сред претендентите за вицепрезидент Майк Пенс и Комала Харис ще се организира идната седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР